Potrebujete tip na nedeľný obed? Lahodné recepty v štýle zamiešať, zapiecť a zjesť!

5167

Najlepším a najrýchlejším variantom v kuchyni sú jedlá z jedného pekáčika. Skoro žiadne riady, zamiešať, ochutiť, zapiecť … a pri večeri odrazu ostane oveľa viac času na rozprávanie s rodinou.

Tiež sa vám stáva, že na otázku smerovanú k rodine, čo by si dali na večeru, nedostanete žiadnu odpoveď? A je to zase celé na vás. Vymyslieť, nakúpiť a ešte všetkým uspokojiť ich chute. Zapečené pokrmy ponúkajú veľa inšpirácie a kreativity. Kombinujte, skúšajte a nájdite najlepší recept práve pre vás.

Kuracie stehná v paradajkovej omáčke

Na 4 porcie potrebujete:

12 kuracích stehien

2 konzervy lúpaných paradajok

štvrtku zeleru

polovicu čerstvého feniklu

1 zväzok jarných cibuliek

½ lyžičky citrónovej kôry

soľ

korenie

olej

1 lyžicu hladkej múky

100 ml bieleho vína

Postup:

Kuracie nožičky opláchnite a dôkladne osušte papierovými kuchynskými obrúskami. V nádobe, v ktorej budete zároveň aj zapekať, orestujte na oleji na kolieska nakrájané jarné cibuľky, na kocky nakrájaný zeler a fenikel. Potom pridajte v múke obalené kuracie nožičky a opekajte so zeleninou dozlatista. Podlejte všetko vínom, ktoré nechajte odpariť. Nakoniec vyklopte k mäsu obe konzervy lúpaných paradajok, pridajte citrónovú kôru a nakoniec všetko osoľte a okoreňte. Mäso s omáčkou pečte asi hodinku v rúre predhriatej na 190 °C.

Tip: Kuracie stehná s paradajkovou omáčkou budú chutiť skvele s chlebom aj kuskusom.